Dania jednogarnkowe

socialmedia.goodsite.com.pl www.polkowskijan.pl

Idealnym rozwiązaniem na przygotowanie szybkiego dania jest wybór potrawy jednogarnkowej. Jak sama nazwa wskazuje jest to potrawa, która całkowicie przygotowywana jest w jednym naczyniu.

Dzięki temu nie tylko przygotujemy szybciej obiad, ale także nie będzie konieczności długiego stania przy zlewozmywaku. Niemniej jednak największą zaletą tego typu gotowania jest brak konieczności wykonywania wielu czynności jednocześnie.

Tu odcedzić, tam przesmażyć, a jeszcze dogotować. Dlatego dla osób zapracowanych, czy też zaskoczonych wizytą niezapowiedzianych, ale głodnych gości, będzie to strzał w dziesiątkę.

Sam przepis na danie jednogarnkowe jest banalnie prosty, bowiem można go modyfikować według własnego uznania. Wystarczy tylko odpowiednio skomponować produkty i wrzucić do garnka.

To doskonały sposób na wykorzystanie resztek z wczorajszego obiadu, czy innych koniecznych do spożycia już produktów. Propozycji jest wiele szybki gulasz, makaron z warzywami, fasolka po bretońsku, szpinak, czy nawet mięsna uczta.