Prosty, pyszny sos, który zasmakuje nawet tym najbardziej wybrednym

www.waytoimagine.com

Zdarzają się w naszym życiu takie chwile, że na szybko musimy ugotować naprawdę pyszny obiad. Ktoś na nas odwiedzić, albo chcemy zaimponować ukochanemu lub ukochanej.

Chcemy zniknąć w kuchni na dosłownie piętnaście minut i wrócić stamtąd z parującym talerzem jakiejś wyjątkowej potrawy. Warto więc zrobić więc makaron z sosem.

Ale nie ze zwykłym sosem z torebki, tylko takim, który będzie połączeniem niezwykłych smaków. Wystarczy, że będziemy mieć w domu szpinak – świeży lub mrożony, pomidory w puszcze i ser pleśniowy.

Pomidory, jeśli trzeba, kroimy na małe kawałki, ser także, zaś szpinak, jeśli jest świeży myjemy. Wszystko wrzucamy do garnka i doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.

Możemy ten sos zmiksować, jeśli zależy nam na niezwykle delikatnej konsystencji. Podajemy go na ciepło z makaronem.

To potrawa tak samo nieskomplikowana, jak smaczna. Każdemu powinna smakować, a nam jej przygotowanie nie zajmie zbyt wiele czasu.

Możemy jeszcze posypać talerze żółtym serem lub udekorować danie liśćmi świeżej bazylii.