T- 300, HK, K – istotne elementy stołów bankietowych

Stoły bankietowe muszą uwzględniać dostępność wielu opcji w obrębie jednego lokalu. Daje to szanse na sprostanie wymaganiom wszystkich klientów i organizacje uniwersalnej imprezy.

W takim wypadku ograniczenie się do jednego typu stołu nie jest dobrym pomysłem. Zatem konieczne jest zwrócenie uwagi na główne elementy w postaci okrągłych, czy prostokątnych stołów, a także dodatkowe opcje w innych formach.

Bardzo często główny stół przybiera formę prostokąta dla najważniejszych gości, podczas gdy pozostałe to okrągłe propozycje. Dlatego też wśród wyposażania powinny znaleźć się nie tylko stoły H oraz HS, ale także inne propozycje.

Jedną z nich jest z pewnością T-300, podstawa z przeniesioną nogą do osi stołu. Jest to doskonałe rozwiązanie, które eliminuje dyskomfort siedzenia na łączeniu stołów.

Kolejną propozycją jest zastosowanie wspominanych już stołów koktajlowych określanych symbolem K. Natomiast tak popularne dzisiaj te największe okrągłe stoły posiadają podstawę HK.