Ostro, soczyście i smacznie

www.justcause.pl

Kuchnia azjatycka od wielu lat należy do naszych ulubionych. Od lat dziewięćdziesiątych, kiedy otworzyliśmy się na świat, kiedy w sklepach zaczęło pojawiać się o wiele więcej egzotycznych owoców, warzyw i innych produktów azjatyckie smaki zapanowały na naszych stołach. Na samym początku były to najzwyklejsze sosy w słoikach czy torebkach produkowane najczęściej przez zagraniczne firmy. Później pojawiać się zaczęły różnego typu azjatyckie lokale.

Chińskie i wietnamskie restauracje oraz bary, bary sushi i budki z kurczakami i ryżem prowadzone przez Azjatów. Ostatnimi czasy wyparte zostały one trochę przez kebaby i hamburgery ale nadal kurczaki w sosie słodko-kwaśnym czy curry są jednymi z ulubionych potraw Polaków. W ostatnich latach przyszła także moda na gotowanie, a więc coraz więcej ludzi samemu próbuje przygotowywać te potrawy. Są smaczne i soczyste, w ich skład wchodzą niesamowite przyprawy, które sprawiają, że kuchnia pogrążona jest w niesamowitym aromacie.

Dlatego warto nauczyć się przyrządzać kilka dań azjatyckich.